Word jij blij van een schone straat? Smaakt jouw ijsje lekkerder op een schoon strand? Blijf je langer sporten bij een schone sportclub? Dan ben je eigenlijk al Supporter van SchoonBekijk hier hun website.

  

Leuke facebook page (en blog) van een professionele zwerfvuilraper die veel aan educatie doet:

de Zwerfinator.

 

Valkenswaard zegt nee tegen zwerfafval > Facebook page.

 

Ook een goeie club: de Plastic Soup Foundation.

  

De McDonalds bij de A67 zorgt voor veel zwerfafval langs vooral de Geldropseweg, de Zegge en de Muggenberg. “Het bedrijfsleven betaalt een zwerfafvalvergoeding (een soort belasting op verpakkingen) waardoor er jaarlijks 20 miljoen euro beschikbaar is voor gemeentes om zwerfafval aan te pakken. Het gaat dan om extra activiteiten, het bedrag is dus niet bedoeld voor de normale opruimwerkzaamheden.”

(Bron: MilieuCentraal).

Leuk bedacht, maar er liggen elke dag veel hamburgerdoosjes, zakken, milkshakebekers, servetjes en frietkartonnen ons uitzicht te bederven.

McDonalds maakt alleen het eigen terrein schoon tot ongeveer de rotonde. Op de site van Mc Donalds.

De organisatie Nederland Schoon is door de verpakkingsindustrie opgericht. Het merkwaardige is: de industrie werkt de invoering van statiegeld op kleine flesjes en blik tegen, met succes.

Tegelijk beweert Nederland Schoon voor een schonere buitenruimte te zijn. Dat is in tegenspraak met elkaar.

'Zwerfinator' Dirk Groot legt uit: "Je moet plastic aanpakken bij de bron. Wie zwerfvuil raapt helpt eigenlijk de verpakkingsindustrie onder statiegeld uit te komen." Lees verder in Down To Earth Magazine.

Onder: Sandra na een rondje rapen.