Persbericht: Dorpsquiz-team TISWATIS maakt Engelse Tuin zwerfvuilvrij.
Net als veel andere wijken in Heeze heeft De Engelse Tuin te kampen met zwerfvuil. Daar moet iets aan gedaan worden, vond Dorpsquiz-team TISWATIS. Afgelopen zaterdag gingen de quizzers, gewapend met vuilniszakken en afvalgrijpers, op pad. Het resultaat: 4 zakken vol blikjes, flessen, piepschuim, snoeppapiertjes en zelfs een kapotte schep.

Een van de opdrachten van de Dorpsquiz Heeze 2018 is het doen van een goede daad voor iemand of een organisatie uit de dorpskern Heeze. Team 5 TISWATIS sloot zich aan bij het initiatief ‘Zwerfvuilvrij Heeze-Leende’, dat zorgde voor opvallende hesjes en afvalgrijpers. De gemeente ondersteunde door het verzamelde afval op te halen bij één van de teamleden. Het was niet alleen nuttig, het werd ook een gezellige middag vol teamspirit. TISWATIS is dus helemaal klaar voor de Dorpsquiz op 27 oktober!

TISWATIS hoopt dat deze actie een vervolg krijgt in de Engelse Tuin én in andere wijken. “Wij hebben in anderhalf uur een aantal straten, bermen en een speeltuintje zwerfvuilvrij gemaakt. Als ook andere buurtbewoners af en toe een rondje lopen om te rapen, houden we samen ons dorp en de natuur schoon.” (oktober 2018)

Na een half jaar rapen krijg je wel een beeld van wat er het meeste weg wordt gegooid:

Wist je dat één enkel blik met een restje bier of frisdrank het leven kan kosten van tientallen mestkevers en slakken? Vooral in bosgebieden lopen de kevers rond en kunnen zo’n blik niet meer uit.